Çift Kırmalı Vinç, tek kırma vinçlerin aksine çok yüksek yerlerde erişim imkanı sağlar ve yük taşıma işlemi yapar. Çift kırma vinçlerinde üç yönlü hareket kabiliyeti tanımlandığında çift kırma vinçler çok hızlı bir şekilde hareket edebilir ve hatta 360 derece ekstra dönüş özelliği kazanabilir.
Piyasa kullanımı en fazla olan vinç çeşidi, çift kırma vinçlerin özellikleri oldukça fazladır. Çift kırma vinçler, üstün kullanım performansı sayesinde oldukça geniş kullanım alanına sahiptir. Özellikle inşaatlarda, katlara ytong verme veya tuğla taşıma, çatılara panel atma işlerinde kullanılmakta ve güvenli olarak katlara bu malzemeleri çıkarmaktadır. Düzgün ve gerektiği şekilde kullanıldığında oldukça güvenli makinalar olup, yeni nesil çift kırma vinçlerde moment kontrol sistemleri de dahil olmuştur.
Bu sistemler sayesinde operatör, kaldırdığı yük’ün tonajını bilmese de makinanın vereceği tepki ile işi daha güvenli bir şekilde yapmaktadır. İş güvenlik kuralları gereğince çoğu büyük ve kurumsal inşaat şantiyelerinde de, moment kontrol sistemi olmayan makinalar çalıştırılmamaktadır.
Çift kırma vinçler standart olarak 25 tonluk ve üstü makinalardır. Bu tonaj altında ki makinalara çift kırma grubu takılmamakta veya uygun görülmemektedir. 25-150 ton arasında tonajlarda üretilen çift kırma hiyap vinçlerde müşterilerin istekleri doğrultusunda da üretim yapılmaktadır.
Çift kırma vinçlerin bir diğer özelliğinin de çift kırma grubunun ağır tonajlı yüklerde sökülmesi ve tekrar geri montajlanmasıdır. Takma ve sökme işi ortalama 30 dakikayı bulmakta ve oldukça kolay olmaktadır. Bu şekilde belli tonajların üzerindeki yükler için çift kırma grubu sökülmektedir.
Çift kırma grubu daha fazla, çatılara malzeme verirken, yüksek katlara malzeme verirken veya yatay olarak tek kırma vinçlerin yetişemediği yerlerde kullanılmaktadır.
